joi, 6 iunie 2013

Cum maresti durata bateriei la smartphone-ul tau


Super telefoanele din ultimi ani sunt din ce in ce mai performante, dar toate au o problema comuna: bateria se consuma foarte repede.

Cum maresti durata bateriei la smartphone?

Datorita faptului ca majoritatea smartphone-urile au ecrane mari, este recomandat (pentru a nu consuma rapid bateria ) o luminozitate de aproximativ 50%  este  in general suficenta.
Am observat ca este extrem de benefica pentru durata de viata a bateriei faptul ca am setat inchiderea automata a ecranului in 10 secunde daca nu il mai folosesc.

Temele frumos animate si wallpaper-urile miscatoare sunt atractive , dar mananca bateria, asa ca o tema cat mai simpla este suficenta. Widget-urile Android consuma si ele bateria, asa ca daca nu le folosesti dezinstaleazale

Daca instalezi o aplicatie dar nu o folosesti este bine sa o dezinstalezi pentru a nu ajunge sa ai prea multe aplicatii inutile si consumatoare de baterie.

Recomand a se seta actualizarile la interval mai mare de jumatate de ora sau sa fie actualizate manual. Aici se includ si retelele de socializare gen Facebook , Twitter.


Nu lasa sa ruleze aplicatii pe care nu le folosesti , multi utilizatori de smartphone uita acest lucru.

GPS -ul  este foarte folositor , dar daca nu te deplasezi efectiv cu masina , nu are rost sa-l ti activat. Resursele bateriei de smartphone sunt si asa limitate.

Conexiunile 3G, WiFi, Bluetooth,GPS sunt mari consumatoare de baterie. Ce recomand ? Daca nu folosesti internetul poti inchide toate aceste conexiuni. Pentru trafic de internet , cand este posibil , recomand folosirea conexiunii de WiFi (3G-ul se tine inchis).

Pentru a opri consumarea aiurea a bateriei a smartphone-ului, sitsemul Android beneficieaza de aplicatii de power saver. Recomand aplicatiile de Battery Saver Juice Defender si Green Power Free.