luni, 13 mai 2013

Nokia 105 , telefonul pe care il incarci o data pe luna

nokia 105 review in limba romana
Nokia 105 , telefonul pe care il incarci o data pe luna

Nokia a lansat in luna februarie 2013 , telefonul mobil Nokia 105, telefonul cel mai ieftin fabricat de Nokia. In era smartphone-urilor si a tabletelor super performante, cei de la Nokia, dupa ce au pierdut serios lupta cu Samsung si Apple doresc sa cucereasca piata telefoanelor concepute doar pentru vorbit. Astfel a aparut ideea telefonului pe care il incarci doar o data pe luna si care costa si putin, undeva pe la 20 de dolari, la noi probabil Nokia 105 va costa pe la 150 de lei (sper ca nu mai mult)


Nokia 105 se doreste a fi un telefon la care sa vorbesti si atat. Nu tu internet, nu tu Angry Birds, are minimul de confort, Radio FM, ceas,alarma, lanterna ( care este foarte utila).

Telefonul are doar 70 de grame, este usor de purtat in buzunar in plus este rezistent la praf si lichide.

Bateria care ii asigura o autonomie pe stand-by de 840 de ore , iar convorbirile sunt garantate de producator cam la 12 ore cu bateria Li-Ion de 800 mAh  (BL-5CB), asa ca Nokia 105 este foarte util in calatorii , la munte sau in locuri izolate unde nu exista curent electric.

Utilizatori de telefoane cu ecrane de 3,5 - 5 inchi vor fi surprinsi de ecranul de doar 1,45 inchi, dar e suficent pentru a putea sa citesti un sms sau sa apelezi una dintre cele 500 de persoane pe care ti le permite Nokia 105 sa le stochezi in agenda.

Totusi, tinand cont ca modelul bateriei Li-Ion 800 mAh  (BL-5CB) este montat si pe alte telefoane , sunt sceptic cu privire la durata reala a celor 12 ore convorbire. Cei de la Nokia au scos de la infintare telefoane cunoscute pentru durata bateriei, personal sunt multumit de Nokia 100 pe care l-am utilizat de ceva timp, si chiar uit sa-l incarc.

Voi revenii cu detalii despre Nokia 105 in momentul in care se va comercializa si in Romania.